HTML

Figyelek rád

Vita-szoba, ahol mindenki elmondhatja a véleményét.

Friss topikok

  • zellerlevél: Mikor lesz új cikk? (2011.05.07. 13:06) Első téma
  • zellerlevél: Talán pótszer azoknak, akiknek enélkül nem megy a lazítás. Másoknak rossz szokás. Hogy mi lenne... (2011.01.26. 08:33) Szórakozás
  • xeria: Igen, a lényeg, hogy az egzisztencia itt fontosabb mint az érzelmek, a szeretet. Ez egyfajta lelki... (2011.01.18. 20:06) Nő vagyok

Linkblog

Archívum

Fiktiv személy legalizálása

2011.01.25. 20:29 xeria

 A minap hallottam a tévében, hogy azok az egyedül álló anyák, akik szüléskor nem neveznek meg apát, a gyermek születési anyakönyvi kivonatába egy kitalált személy írnak be.

Első döbbenetemben nem is fogtam fel a dolgot, aztán elkezdtem gondolkodni.

Kitalált embereket teszünk statisztikailag létezővé. Nem létező valakit kreálnak hivatalosan, és úgy készítik el a statisztikákat és mondják ki a nagy szavakat. Akkor most ki hazudik?

És nem értem, hogy egy állítólagos demokratikus rendszerben élő honpolgár (jelen esetben a szülő nő, az anya) miért nem dönthet úgy, hogy az ő gyermekének nincs apja?! Mert nem akarja, nem tudja megnevezni? Miért kell fokozni a nehéz helyzetét avval, hogy a gyermeknek, aki még nem tud magáért kiállni egy nem létező valakit adnak apaként akit(amit) utána egész életen át hurcol magával.

Javaslatom lenne ezen anyukáknak, hogy bármit mondhatnak, azt rögzítik be a születési anyakönyvi kivonatba, ezért mondják azt, hogy az apa neve Kitalált Apuka, Nemlétező Személy, Statisztikai Adat. Ha ezt valaki bediktálná képesek lennének beírni az anyakönyvi kivonatba?

És ez hoz magával egy másik gondolatot. Akkor mennyit is mint okirat egy születési anyakönyvi kivonat?! Ezek után....

Na szerintem ez egy jó kis téma, lehet rajta csámcsogni. NAgyon érdekelne a véleményetek.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika anya születés egyedülálló okirat fiktiv

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelek-rad.blog.hu/api/trackback/id/tr462613400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása