HTML

Figyelek rád

Vita-szoba, ahol mindenki elmondhatja a véleményét.

Friss topikok

  • zellerlevél: Mikor lesz új cikk? (2011.05.07. 13:06) Első téma
  • zellerlevél: Talán pótszer azoknak, akiknek enélkül nem megy a lazítás. Másoknak rossz szokás. Hogy mi lenne... (2011.01.26. 08:33) Szórakozás
  • xeria: Igen, a lényeg, hogy az egzisztencia itt fontosabb mint az érzelmek, a szeretet. Ez egyfajta lelki... (2011.01.18. 20:06) Nő vagyok

Linkblog

Archívum

Szórakozás

2011.01.09. 11:05 xeria

 Most egy kissé más téma felé kacsingatok és megyek el. Azon gondolkodtam, hogy milyen is az emberek szórakozási, ünneplési szokásai, módjai? Akárhogy is nézegettem ezt a témát, biztos, hogy nem ítélhetem meg jól a dolgot egyedül, ezért szeretném közzé tenni és olvasni a véleményeket. Kíváncsi vagyok mások véleményére.

Az én kutakodásom eredménye ez lett. 

Minden szórakozási formában,  bármilyen társadalmi összejövetelen, akár két ember találkozik akár nagyon sok az ital, az alkohol szerepet kap, és elég kiemelkedőt. Nekem a személyes tapasztalatom, hogy az alkohol bizonyos mértékig lehet, hogy egészséges, de hogy oldja az emberek kontrollját és nem a legjobbat hozza ki belőlük az biztos. Mindenkire hatással van és mindenki megváltozik tőle. Ki jó irányban mert szeretni való bohóc lesz és ki rossz irányba mert agresszív állattá válik. Ez utóbbiból van több sajnos. Én azt kérdezném miért kell ez? Miért kell innia valakinek, hogy azt mondhassa jól érzem magam? Miért kell innia,hogy levetkőzhesse a gátlásait? Ahogy sokan mondják? Miért nem tudja valaki alkohol befolyásolása nélkül is jól éreznie magát?

Kíváncsian várom a reakciókat ha lesznek!

6 komment

Címkék: kutatás alkohol gátlás

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelek-rad.blog.hu/api/trackback/id/tr762571253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zellerlevél 2011.01.15. 15:53:06

"bármilyen társadalmi összejövetelen, akár két ember találkozik akár nagyon sok az ital, az alkohol szerepet kap, és elég kiemelkedőt"

Nem értek egyet ezzel. Vagy nem azonos dolgot gondolunk arról, hogy mit jelent a társadalmi összejövetel kifejezés. :)

zellerlevél 2011.01.15. 16:03:43

"bármilyen társadalmi összejövetelen, akár két ember találkozik akár nagyon sok az ital, az alkohol szerepet kap, és elég kiemelkedőt"

Nem értek egyet ezzel. Vagy nem azonos dolgot gondolunk arról, hogy mit jelent a társadalmi összejövetel kifejezés. :)

xeria 2011.01.18. 20:04:10

nem a szexre gondoltam...
hanem társadalmi társas összejövetelre. Ahol összejönnek emberek és a testi kapcsolaton kívüli kapcsolatoknál mindenhol szerepet kap az alkohol. Vagy nem jól látom?

zellerlevél 2011.01.19. 20:16:03

@xeria: Szerintem nem. Vagy csak más körökben mozgunk.

(Én sem a szexre gondoltam.)

A jelenség, amiről írsz, valóban létezik, de szerintem jól körülhatárolható közösségekben.

Általános iskolás gyerekünk osztálya hétvégi kirándulást szervezett. Már az odaúton látszott, hogy ki mire készült: a gyerekek kizárólag játékra, túrára, tűzgyújtásra, esti éneklésre, sokáig beszélgetésre... stb. A szülők egy része is így gondolta. A többiek viszont nem, ivási alkalomnak tekintették, ahol a gyerekekkel más foglalkozik, míg ők "szórakoznak". A gyerekek szép sorban elköltöztek az italozó szülőktől, és inkább a földön aludtak, mint velük. Ami az egészben a legszomorúbb volt: amikor a szülőket a gyerekek hívták társasozni, akkor még mérgesek is voltak, hogy miért zaklatják őket.

A példa mutatja, hogy valóban vannak, akiknek a kikapcsolódás, a másokkal való együttlét csak ital mellett képzelhető el, még akkor is, ha ott kisgyerekek is vannak. De biztos, hogy megtalálható az a társaság is, aki nem ilyen.

xeria 2011.01.25. 20:18:05

De miért?!!! Miért szükséges az ital? Mi lenne ha egyszer csak nem lenne? Nem lehetne hozzájutni? Megszünne? Akkor mi történne? Azokkal az emberekkel mi lenne akik az italhoz nyulnak?
a történeted meg szomorú és jól példázza, hogy az ital nem a jó utat mutatja meg az embereknek.

zellerlevél 2011.01.26. 08:33:48

Talán pótszer azoknak, akiknek enélkül nem megy a lazítás. Másoknak rossz szokás.

Hogy mi lenne, ha nem lenne? Nálunk annyi, hogy a sülthús kicsit ízetlenebb lenne... Más nem. ;)
süti beállítások módosítása